İzmir'de düşen helikopterde 3 mürettebat hayatını kaybetti

İzmir de düşen helikopterde 3 mürettebat hayatını kaybetti
18 Eylül 2023 Pazartesi, 11:52 İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için Tahtalı Barajı'ndan su almaya çalışırken kaza kırıma uğrayan helikoptere ilişkin yürütülen arama kurtarma çalışmaları kapsamında 1 personelin cansız bedenine ulaşıldı.

İzmir

Jandarma, emniyet, sahil güvenlik, AFAD ve UMKE ekiplerinin yanı sıra Ankara'dan gelen 10 kişilik Jandarma Sualtı Kurtarma (SAK) timi de helikopterin düştüğü barajda çalışmalara başladı.



Dalgıçlar, bir personelin cansız bedenini su yüzüne çıkardı. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor.



Öte yandan helikopterdeki personelin yakınları da çalışmaları takip ediyor.

Keler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 16 Eylül'de öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, Tahtalı Barajı havzasında geniş bir alana yayılan alevlerin sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırılmıştı.

Yangına gece saatlerinde gece görüş özelliği bulunan 3 helikopter müdahale etmişti. Helikopterlerden biriyle irtibat saat 23.53'te kesilmiş, yapılan araştırma sonucu helikopterin, su aldığı Tahtalı Barajı'na düştüğü belirlenmişti.

İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için Tahtalı Barajı'ndan su almaya çalışırken düşen helikopterdeki 3 mürettebat hayatını kaybetti.

Jandarma, emniyet, sahil güvenlik, AFAD ve UMKE ekiplerinin yanı sıra Ankara'dan gelen 10 kişilik Jandarma Sualtı Kurtarma (SAK) timi de Tahtalı Barajı'nda helikopterin düştüğü noktada sabah saatlerinde çalışmalara başladı.

Dalgıçlar, su yüzeyinin 12 metre altında tespit edilen helikopter enkazından bir personelin cansız bedenini, su yüzüne çıkardı.

Su altında devam eden çalışmalarda 2 personelin daha cenazesi helikopter enkazında bulundu.

Ekipler 2 kişiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürürken, helikopteri çıkarmak için de çalışma yürütülüyor. Helikoptere bağlanan kurtarma balonlarının ardından enkaz kıyaya doğru botlar eşliğinde yüzdürülmeye başlandı Olayla ilgili görevlendirilen 2 cumhuriyet savcısı da olay yerine geldi.

Ne olmuştu?

Keler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 16 Eylül'de öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, Tahtalı Barajı havzasında geniş bir alana yayılan alevlerin sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırılmıştı.

Yangına gece saatlerinde gece görüş özelliği bulunan 3 helikopter müdahale etmişti. Helikopterlerden biriyle irtibat saat 23.53'te kesilmiş, yapılan araştırma sonucu helikopterin su aldığı Tahtalı Barajı'na düştüğü belirlenmişti.

4 personelin görev yaptığı helikopterin Kırgızistan uyruklu ikinci pilotu kurtarılarak Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı. Helikopterdeki personel için arama ve kurtarma çalışması başlatılmıştı.

Haber Dükkanı
Haber Dükkanı büyük