NSA, kimlik tespiti için yeni bir yol arıyor

Şirket, kimlik saptama alanındaki yeni adım olarak nitelendirilen bu özelliğin NSA'deki kullanım alanı hakkında bir bilgiye sahip olmadığının da altını çizdi.
Son yılların en dikkat çeken teknolojik gelişmelerinden biri kuşkusuz kullanıcıları parmak hareketleriyle tanıyabilen 'swipe recognition technology' (hareket algılama özelliği).
'Dinamik imza' olarak da anılan bu özellik kişilerin el hareketleri ve ekrana uyguladığı baskıları algılayarak kullanıcıları tanıyabiliyor.
Bu özelliğin kullanım alanı ise önümüzdeki günlerde daha genişleyeceğe benziyor. Zira ekran üzerindeki parmak hareketleriyle kullanıcıları tanıyan özelliğin yaratıcısı Lockheed, bu alanda NSA (ABD Ulusal Güvenlik Ajansı) ile işbirliğine gittiğini açıkladı
NSA'İN AMACI BİLİNMİYOR
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lockheed IT çalışanı John Mears, bu teknolojinin NSA tarafından hangi alanda kullanılacağına dair bir bilgiye sahip olmadıklarını açıkladı.
NSA için üretilen 'Mandrake' isimli uygulama sayesinde akıllı cihazlar kullanıcıları ekrandaki parmak hızı ve ekrana uyguladığı baskıyı ölçerek tanıyabiliyor.
FBI İLE DE ANLAŞMASI VAR
Söz konusu özellik şirketin ABD kurumları için ürettiği ilk telnoloji değil. Daha önce FBI ile 1 milyar dolarlık bir anlaşma imzalayan Lockheed, bu kurum için de kişileri retinalarından, dövmelerinden, yüzlerinden ve yürüyüş tarzlarından tanıyabilecek bir sistem geliştiriyor.
"BU TEKNOLOJİNİN HENÜZ KULLANIM ALANI YOK"
Bu tip teknolojiler kimlik saptama alanındaki yeni adım olarak nitelendiriliyor. Bu teknolojilerin dünya genelindeki 194 ülkedeki olası kullanımını inceleyen bir araştırmaya göre, sistem henüz verimlilik sunamıyor.
Tractica isimli firma tarafından yapılan araştırmada bu teknolojinin henüz saptanmış bir kullanım alanı olmadığının altı çiziliyor.
Her kişinin kendine has el yazısı olduğunun altını Mears, kişilerin 'dinamik İmza'larının taklit edilemeyeceğini belirtiyor.