Seçim Sonuçları 2023
Ümit OĞUZTAN
Ümit Oğuztan

Enstrüman, tuval ve kalem

info@haberdukkani.com 23 Şubat 2015 Pazartesi

Şark adıyla anılan yakındoğu dünyasında sanatın bütün dalları olmadık şekilde budandığından, gövde kalınlaştıkça kalınlaşmıştır.

Yakındoğu toplumları enstrüman, tuval ve kalem kullanmak yerine kılıç, gürz, ok ve yay kullanmayı marifet, tesbih çekmeyi tılsım kabul etmişlerdir. Onca kol gücüne akıtılan kana ve hayır dualarına karşın, Şark toprakları üzerinde süper güce sahip bir dünya devletinin insanlığa uygarlıkta önderlik edemiyor olması çok şaşılası bir sonuç değildir aslında..

Şark denildiğinde "yoksulluk" akla gelir de nedense zevk fukaralığı hep es geçilir! Oysa ki Şark demek her alanda yoksulluk demektir. Ne acıdır ki; ahlak yoksulluğu da en başta gelenler arasındadır.

Yakındoğu toprakları üzerinde yaşayan toplumlar enstrüman, tuval ve kalemin sihirli gücünü keşfedememiş olduklarından, keşifler dünyasında yer almayı bir türlü beceremediler.

Enstürman, tuval ve kalem tutan eller keşiflerde bulunan toplumları oluşturdukları içindir ki, yakındoğu toplumlarına üstün güçleriyle her alanda dayatmalarla hükmedebiliyorlar.

Şark kurnazları, sigara dumanları arasında "Batsın bu dünya", "Fesüphannallah" ya da "Halime'yi samanlıkta bastılar" şarkılarıyla kadeh tokuştururlarken, uzay istasyonlarından evrene bambaşka sinyaller gönderen medeniyetlerden habersizler.

Enstrüman, tuval ve kalemden yoksun bırakılan Şark insanları cep telefonuyla avundukça kimler para kazanıyor; akllarına bile getiremiyorlar. Eh, inşallah gün gelir bugün cep telefonuyla avunan Şark'ın kurnaz toplumları; enstrüman, tuval ve kaleme de ilgi duymaya başlarlar. 

Ümit Oğuztan

TÜM YAZILARI

Haber Dükkanı büyük