Seçim Sonuçları 2023
Ümit OĞUZTAN
Ümit Oğuztan

Milletvekili mi, teröristvekili mi?

info@haberdukkani.com 20 Ağustos 2012 Pazartesi

Cumhuriyet yıllardır "terör"e karşı mücadele veriyor.

İşin uzmanları bu mücadeleye bir de isim buldular: Asimetrik Savaş.

Savaş sanatının en zorlu arenası olan "asimetrik savaş"ı emperyalist güçlere karşı ulusal kurtuluş mücadelesi veren ve büyük çoğunluğu sivil milislerden oluşan "gerilla savaşı" ile karıştırmamak gerekir. Birisi ırzı, namusu ve vatanını korumak için savaşan halk güçleri diğeri ise; emperyalist güçlerin maşası terör örgütünün "paramiliter" militanları..

Demokrasinin bütün nimetlerinden sonuna kadar yararlanıp halkı da bir güzel kandırıp Yüce Meclis'e halkın vekili olarak kapağı atan "terörist vekilleri" olduğunu basından öğrendik. Hem de bütün çıplaklığı ile.


Yüce Meclis çatısı altındaki bazı Milletvekilleri dağdaki teröristlerle güpegündüz ve basının önünde, sarmaş dolaş olup uzun uzadıya öpüşüp koklaştılar. Aynı saatlerde ise, bölgede Mehmetçik, terörislerle çarpışıyordu.

Casus filmlerine taş çıkartacak boyuttaki bu büyük sakandal, tüm dünyanın gözleri öünde gerçekleşti. Dağdaki terörist ile Meclis'teki vekiller yanak yanağa...!

Dünya'nın hiç bir rejimi böylesine büyük bir rezaletle sarsılmamıştır. Dünya'nın hiç bir ülkesinde halkın temsilcileri olan milletvekilleri teöristlerin vekilleri olduklarını bu kadar pervasızca ilan edebilme cüretini gösterememiştir.

Siyaset, tam anlamıyla rezalet labirentinin içinde...

Hiç bir demokratik, hukuk devleti böylesi bir rezalete gözyummaz.

Halkı, hükümeti ve yönetim kadrolarını "tahrik"e davetiye çıkartan teröristlerin vekilleri, hiç utanmadan ateşe benzin dökmeyi sürdürebilmek amacıyla basına çeşitli beyanatlar vermeye de devam ediyorlar.

Cumhuriyet kurulduğundan buyana, dünyanın en güçlü emperyal güçleri ile çeşitli engellerin üstesinden gelerek bugünlere geldi. Cumhuriyet, antremanlı bir gençtir. Binlerce yıllık devlet gelenek ve birikimleri de cabası..

Terör örgütünün parlamentodaki vekilleri, dağdaki teröristlere "bayram hediyesi" olarak sözde büyük bir propaganda malzemesi sundu. Basın bu malzemeyi terör örgütünün işine gelecek şekilde kullanmak yerine, Türkiye'nin yararına dönüştürme çabası içinde olmalı.

Aslında terör örgütü ve terörist vekilleri, öylesine aptalca bir adım attılar ki; akıl hastanesindeki bir zır deli bile bunu başaramazdı.

Doğrusu bu durum, geniş halk kitleleri için, çok eğitici ve öğretici oldu.

Sabırla bekleyecek ve hep birlikte göreceğiz.

Ümit Oğuztan

TÜM YAZILARI

Haber Dükkanı büyük