Ümit OĞUZTAN
Ümit Oğuztan

Papa Francis, Selahaddin Eyyubi'yi ziyaret edemedi

info@haberdukkani.com 08 Mart 2021 Pazartesi

Papa Francis'in, tarihi Irak seyahati tüm dünya medyası tarafından yakın takipte!

Bayram değil seyran değil, Papa neden Irak'ı ziyaret ediyor? Elbette vardır bir hesabı..

2 Eylül 2015'te Türkiye'den Yunanistan'a geçmek isterlerken lastik botun batması sonucu Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi, annesi, ağabeyi boğularak yaşamlarını yitirmişlerdi. Üç yaşındaki Aylan Kurdi'nin Bodrum sahiline vuran cansız bedenin fotoğrafı "Emperyalizm"in simgesi olarak insanlığın hafızasına kazındı.



Aylan Kurdi'nin babası Abdullah Kurdi'nin Papa Francis ile görüşmesi ve ona Aylan bebeğin fotoğrafını hediye etmesi, "celladına aşık olmak" olarak yorumlandı. Özetle, Vatikan'daki hesap çarşıya uymadı; Papa Francis, sempati toplamak yerine vicdanlardaki kapanmaz yarayı bir kez daha kanattı.



Oysa ki, Papa Francis, Selahaddin Eyyubi'nin mezarını ziyaret edip orada günah çıkartmış olsaydı, işte o zaman tüm dünyada barışın işaret fişeğini ateşleyen ilk Papa olarak insanlık tarihinin ölümsüzleri arasında yer alabilirdi.

Papa Francis'in Irak'ı ziyareti "dünya barışı" için tam bir düş kırıklığı, tarih galerisinde daha şimdiden çok silik bir fotoğraftır. Selahaddin Eyyubi'nin yıldızı sonsuza kadar parlamaya devam edecek.

Ümit Oğuztan

TÜM YAZILARI

Haber Dükkanı büyük